Tatar Tayyan Ortaokulu

Vizyon: Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile ilçemiz ve ilimizde tercih edilen; • Takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip; • İlçemiz ve İlimiz başta olmak üzere ülkemizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapmada öncü; • Geleneksel sanatlarımızın özünü koruyarak çağdaş, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyan; • Evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen; bir OKUL olmaktır.

Misyon: Evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir eğitim ve bilimsel kültürü oluşturmak ve özgüveni tam ,toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: .

Isınma: KALORİFERLİ
Bağlantı: Uydu İnternet (VSAT)
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: TAŞIMALI EĞİTİM YAPILMAKTADIR. AYRICA ÖĞRETMEN SERVİSİ DE MEVCUTTUR.
Sportif Etkinlikler: Okul Çevre Elele Projesi, Uçurtma ve Rüzgar Gülü Şenliği , Kardan Adam etkinliği ve Bahar Şenliği düzenlenmektedir. Ayrıca futbol turnuvası, hentbol turnuvası, badmington dersleri ve atletizm üzerine etkinliklerimiz ve spor liselerine yönelik çalışmalarımız vardır.
Bilimsel Etkinlikler: 4006 Tubitak bilim fuarı etkinliği 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı Haziran ayında yapılacaktır.
Proje Çalışmaları: Ortaokullar arası TUBİTAK Benim Eserim Proje Yarışması

Telefon - 05413741935

WEB - https://tatartayyanoo.meb.k12.tr

Adres - YUKARIMOLLAHASAN MAH. 7 KÜME SK. TATAR TAYAN ILKOKULU VE ORTA OKULU BLOK NO 9/1 ÖZALP / VAN

Yerleşim Yeri - Okulumuz Yukarı Mollahasan mahallesindedir.

Ulaşım Köy minibüsleri ve Öğretmen servisi ile ulaşım mümkündür. Yollar kış boyu kapanmaz ve ulaşım sorunu bulunmamaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 50 km İlçe merkezine 9 km uzaklıktadır.